HTML

"Élet a műanyagdobozban" - ízek_színek_szagok

Ma ettünk egy ebédet az irodában...vajon mit, milyet, honnan, mennyiért?

Így pontozunk mi

Szubjektíven, laikusan, érzelmi alapokon nyugodva. 0-tól 5 pontig Ár-érték aránya (0 - nem érte meg; 5 - soha jobbat) Kiszállítás gyorsasága (0 - éhen haltam; 5 - letettük a telefont és ettünk) Csomagolás (0 - nyakig leveses; 5 - légmentes) Étel minősége (0 - ááááhhhhh; 5 - nagyanyáink elbújhatnak) Étel mennyisége (0 - mégmégmég; 5 - még most is emésztek) Ezeket utána súlyozzuk, mivel az étel minősége talán a legfontosabb (0,4-es súly), a többi talán kevésbé (0,15-ös súly)

Friss topikok

  • mogyiscsalamádé: hoho...És ha tudnátok,hogyan készülnek ezek a "finomságok":D Dolgoztam a konyhán, én tudom...nem f... (2010.11.25. 09:39) Nagy Gastroyal TESZT II.

Linkblog

Nagy Gastroyal TESZT V. és heti összefoglaló

2010.11.29. 11:19 oyster

Brassói aprópecsenye

Hagymakrém leves, marhapörkölt tarhonyával, csemegeuborka
 
Oyster: a végére beleerősítettek, kezdek tényleg hinni a kolléga azon marketinges meglátására, hogy a hétvégére húznak bele a kiszállítók, hogy az addigi teljesítményüktől eltekintve újra rendeljünk egy hétre. De lehet ezt ennyire tudatosan csinálni? Azért még kételkedem.
A brassói egész korrektre sikerült, illata is volt, ahogy kinyitottam a csomagot. A krumpli ugyan túl nagyra volt vágva szerintem brassóihoz képest, de ezt ellensúlyozta, hogy a hús is elég nagy darabokban volt jelen, tehát a következetesség dicséretes. Helyenként volt szalonna, és nem volt benne borsó, ami szintén jó jel.
Az adag növelésével kedveskedhettek volna nekem. Bezzeg a romladék kajákból adtak bőven.
Mindegy, péntekre tényleg kellemes kivonulás volt a Gastroyal világából, mert a hét elejét és közepét azért nehéz feledni. Bizonyíték legyen rá az előző előtti három bejegyzés, illetve a fotók.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ikio: a hagymakrém leves fura volt, pedig a leveseket általában szerettem a héten, ezt mégis hígnak és kicsit durvának éreztem, nem harmonikusan krémesnek. A hagymadarabkák meglepetésként bukkantak fel egy-egy kanálban, és az íz sem volt a helyén. Sajnos nem tudnám megmondani, hogy mit kellene változtatni rajta, csak sejtem, hogy egy kicsit tovább kellett volna főzni. Persze megettem, de boldogabb lettem volna egy egyszerű zöldséglevessel.
A marhapörkölt-tarhonya dolog jó volt. Rendesen fűszereznek, a színe is szép, és az illata is tetszett. A pörkölt olyan kocsonyás volt, hogy egyben ki lehetett fordítani a dobozból és még a tányéron is megőrizte a formáját (lásd a képen). Valami miatt nekem ettől az lett az érzésem, hogy nem csak a látszat, hanem a tartalom is rendben lesz. Legalább nem az a hígan folyós narancsszínű leveske, amit máshol pörköltnek neveznek. Más kérdés, hogy a tarhonya is ilyen tömbben maradt. Tartottam tőle, hogy megmelegítve ragacsos lesz, de nem lett az.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez volt talán a hét legjobb fogása, gondolom nem véletlen, hogy péntekre időzítették, és nem valamelyik palacsintás sorscsapással zárták a hetet. A húsok apró darabok voltak, sokkal kisebbek, mint ahogy egy otthoni marhapörkölt készülne, de itt nincs idő négy órán keresztül puhítani a húst. A lényegből azonban ez nem vont le semmit. Kellemes, kicsit csípős és eléggé marhahús ízű ételt kaptam, a tarhonya tökéletesen illett mellé és, ha lett volna az irodában száraz vörösbor, lehet, hogy megkísért. Az uborkaszeletekből bőven jutott, de megmaradt bennem az érzés, hogy ez egy „joker” uborka, salátának is, savanyúságnak is ezt a kicsit savanykás zöld szeletelt alapot használják. Pedig jobb lenne a friss.
 
 

Szempont
Ikio
Oyster
Ár-érték
5
4
Csomagolás
5
5
Étel minősége
4
4
Étel mennyisége
5
3
Összesen súlyokkal
4,25

 
Heti összefoglalás
 
Oyster: lássuk csak, lássuk. Az elején olyan várhatóan semmilyen, véres töltött csirkecomb, elég ramaty rizibizivel. Ennyi. Utána azonban két nap mélyrepülés, elképesztő kiállítású ételekkel, érthetetlen értelmezésekkel. A hét legjobb étele a puliszka és Ágnes asszony volt, az már-már újabb gasztronómiai kalandozásnak tűnt, ami nem elvárható egy heti kiszállítótól. Aztán a korrekt zárás.
Ha az eddig egyetlen versenytárssal hasonlítjuk össze, akkor a Gastroyal kicsit alatta áll a Citiyfoodnak, de szerintem egyszer még meg fogjuk kóstolni néhány hónap múlva, újabb esélyt adva. Azért most egy időre elég volt belőle.
 
Ikio: összefoglalva a hetet, a Gastroyal sem lesz a kedvencem, a hét közepén elszomorító meglepetések értek, és javaslom, hogy a palacsintájukat mindenki kerülje el. Szándékosan nem akarom összehasonlítani a korábbi teszt kifőzdéjével, mert másmilyen menüt rendeltem és átlagosan jó 200 forinttal drágább is volt a napi adag, szóval nem lenne fair. Az ízek általában rendben voltak, nem a hósivatag jut róla eszembe. Jó menüt szerkesztettek a hétre, és külön dicséret jár a főzelékért. A levesek szerintem finomak, és tartalmasak, a főétellel sincs igazán baj, de az édesség nem tetszik. Egy kicsit gyanús, hogy több a mesterséges anyag az ételeikben, többször is előfordult, hogy jobban megmozgatta a perisztaltikát, mint kellett volna, de bizonyítékom nincs. Általánosságban jó lenne, ha rajta lenne a dobozon a kalóriamennyiség. Gondolom,az összetevőkből nem lenne túl bonyolult kikalkulálni.
 
A heti átlagnál jöttem rá, hogy rossz súlyokat adtam meg (nem jön ki a 100% te ökör!!!), így a bejegyzésekben hibásan szerepeltek a módszertan módosítása után a számok. Most ezt javítjuk. Éppen a módszertani változás miatt nehéz is pontszám alapján összehasonlítani a két eddig tesztelt kiszállítót. De most már nem változtatunk.
 

Étel 1
Étel 2
Bejegyzésben beírt pontszám
Javított pontszám
Gödöllői töltött csirkecomb, rizibizi
Tejf. karfiolleves, párizsi sertésérme-jázminrizs; tejf. uborkasaláta
4,2
4,2
Cordon bleu, kukoricás rizs
Káposztás sztrapacska, zöldbableves, palacsinta
2,47
2,83
Kölni bíboros
Csirkepaprikás, eperleves, káposztasaláta
2,83
3,17
Ágnes asszony
Tökfőzelék, virsli, palacsinta
3,22
3,58
Brassói apró
Hagymakrém leves, marhapör, tarhonya, csemegeuborka
4,25
4,25
Heti átlag
3,394
3,606

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaebed.blog.hu/api/trackback/id/tr182480751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása