HTML

"Élet a műanyagdobozban" - ízek_színek_szagok

Ma ettünk egy ebédet az irodában...vajon mit, milyet, honnan, mennyiért?

Így pontozunk mi

Szubjektíven, laikusan, érzelmi alapokon nyugodva. 0-tól 5 pontig Ár-érték aránya (0 - nem érte meg; 5 - soha jobbat) Kiszállítás gyorsasága (0 - éhen haltam; 5 - letettük a telefont és ettünk) Csomagolás (0 - nyakig leveses; 5 - légmentes) Étel minősége (0 - ááááhhhhh; 5 - nagyanyáink elbújhatnak) Étel mennyisége (0 - mégmégmég; 5 - még most is emésztek) Ezeket utána súlyozzuk, mivel az étel minősége talán a legfontosabb (0,4-es súly), a többi talán kevésbé (0,15-ös súly)

Friss topikok

  • mogyiscsalamádé: hoho...És ha tudnátok,hogyan készülnek ezek a "finomságok":D Dolgoztam a konyhán, én tudom...nem f... (2010.11.25. 09:39) Nagy Gastroyal TESZT II.

Linkblog

Nagy FoodExpress TESZT IV.

2011.01.28. 12:22 oyster

Oyster: falusi tyúkhúsleves, szegedi zöldséges tarhonyás sertéshús

Ikio: sült kacsamell konyakos meggyel és hagymás törtburgonyával
 
Oyster
 
Falusi tyúkhúsleves. Aha-aha. Érdekes. Mindegy, nem számítottam az igazi, kis zsírfoltokkal tarkított tetejű mélysárga lére, de azért ez elég kiábrándító volt első pillantásra. Sajnos másodikra sem lett sokkal jobb. A húsnak nem volt íze, és olyan vízszerű ez is, mint a tegnapi csusza. Nem volt nagy élmény, melegen, jól „behegyeserőspaprikázva” meg lehetett enni, legalább kicsit kimelegedtem.
 
A második viszont teljesen értelmezhetetlen volt számomra. Annyira egybe volt állva az egész étel, hogy szinte koppant, amikor a tányérra borítottam. Ez később, hő hatására sem változott sajnos. Három kis kocka húst kaptam, ami jó, mert a hús ugye nagyon megerőlteti az emésztőrendszert. De a zöldségek, amelyek közül én a sárgarépát ismertem fel, teljesen érthetetlen szerepet játszottak. Semmi szükség nem volt arra a kb. szintén 3 kis darab répára.
 
Az ízesítés semmilyen volt, a héten először felsejlett az ételízesítő jelenléte, de az ízekből ítélve ez valamilyen lejárt szavatosságú anyag lehetett, talán a meglepő „egyben-állást” is ez okozhatta.
 
A mai ebédet inkább el kellene hamar felejteni, és ráfordulni a péntekre, hátha meglepnek valami finomsággal, hogy végülis jó szájízzel köszönjünk el a FoodExpress-től.
 
 
Ikio
 
A mai menüvel közeledni látszik a hétvége, egy kicsit ráerősített a FoodExpress. Már maga az étel-ötlet is jó, én nemigen találkoztam a többi kiszállítónál kacsával, pláne nem konyakos meggy öntetben. Mindenképpen tetszik a bátorság, és el kell ismernem, hogy nem is fogtak mellé. A pirult darabkák kifejezetten finomak voltak, a főttebb részeknek erős kacsa ízét jól tompította az öntet. A meggy természetesen valamilyen konzerv lehetett, kicsit összeesett, de az ízét nagyrészt megtartotta, a konyak aroma nem tudom hogyan került az öntetbe, de elég gyengén mutatta meg magát. Összességében inkább zavaros volt az íze, mint harmonikus, de így is szükség volt rá a kacsa mellé.
 
A köret jól sikerült. Lehet, hogy csak a korábbi rossz tapasztalat miatt örülök annak, ha a krumpli nem nyers a közepén, mert valójában nem tudott semmivel sem többet, mint egy átlagos kifőzdei pirított.
 
Sajnos találtam egy csontszilánkot, ami teljesen érthetetlen volt ebben az ételben, gondolom, azt vették észre, hogy tegnap kimaradt az ételemből, úgyhogy ma gyorsan pótolták.
 
A lényeg, hogy ma igyekeztek meglepni, és ha nem is sikerült tökéletesen a meglepetés, azért még így is üde színfoltja a heti menünek ez a kacsa dolog. Egy kicsit azt az érzést kelti, hogy nem csak a kötelező minimumot szeretnék, hanem valami olyasmit, amitől egy kicsit kivételezettnek érezheti magát az ember. Elég volt kimondani az étkezőben az étel nevét és már mindenki látni, kóstolni akarta. Szóval ezt a részét köszönöm, de erre nem lehet pontokat adni, szóval ennyi…
  
 

Szempont
Ikio
Oyster
Ár-érték
3
3
Csomagolás
5
3
Étel minősége
4
3
Étel mennyisége
4
4
Összesen
3,58

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaebed.blog.hu/api/trackback/id/tr802620613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása