HTML

"Élet a műanyagdobozban" - ízek_színek_szagok

Ma ettünk egy ebédet az irodában...vajon mit, milyet, honnan, mennyiért?

Így pontozunk mi

Szubjektíven, laikusan, érzelmi alapokon nyugodva. 0-tól 5 pontig Ár-érték aránya (0 - nem érte meg; 5 - soha jobbat) Kiszállítás gyorsasága (0 - éhen haltam; 5 - letettük a telefont és ettünk) Csomagolás (0 - nyakig leveses; 5 - légmentes) Étel minősége (0 - ááááhhhhh; 5 - nagyanyáink elbújhatnak) Étel mennyisége (0 - mégmégmég; 5 - még most is emésztek) Ezeket utána súlyozzuk, mivel az étel minősége talán a legfontosabb (0,4-es súly), a többi talán kevésbé (0,15-ös súly)

Friss topikok

  • mogyiscsalamádé: hoho...És ha tudnátok,hogyan készülnek ezek a "finomságok":D Dolgoztam a konyhán, én tudom...nem f... (2010.11.25. 09:39) Nagy Gastroyal TESZT II.

Linkblog

Nagy_Cityfood_TESZT_összefoglaló

2010.11.17. 13:54 oyster

Véget ért a „Nagy Cityfood teszt” itt az ideje, hogy meghozzuk a végítéletet.

 
IKIO: A hét eleve keddel kezdődött és nekem csütörtökön véget is ért, így csak részleges összegzést adhatok az ételekről. Visszagondolva az ételekre, a fűszeresebb, egyszerűbb fogásokat érdemes választani. Egy ilyen nagy, sok-sok embert kiszolgáló konyha nyilván nem főzhet mindenki számára minden alkalommal az ízlésének megfelelőt. Ezzel együtt, végig az volt az érzésem, hogy spóroltak a fűszerekkel, ízekkel. Egyedül az olyan „anyagában színezett” ételeknél voltam elégedett, mint a hurka és kolbász. A többi fogásnak csak a felszíne volt kezelve, nem járta át az íz, nem érett össze igazán. Még akkor is, ha minden megvolt benne, csak úgy tűntek fel az ízek, mint szamárkontúrok a ködben.
A menü egyébként változatos volt, látszott rajta, hogy szándék szintjén jót akar, de a kivitelezés során csúszott be néhány hiba. Nem tudom, hogy most ajánlanom kell-e vagy sem. Szerintem, aki evett már ilyen dobozos ételt az nagyjából tudja, hogy mit fog kapni. A friss ételekkel összehasonlítva mindig sápadt és légies volt és valahogy sosem éreztem vágyat, hogy reggel kimenjek és megnézzem a hűtőben, hogy mi vár ebédre. Nem mozgatta meg a fantáziámat, és nem hagyott mély nyomokat, semmilyen értelemben. A mostanában kapható paradicsom tud valami hasonlót. Hibátlan, kemény és még talán pirosnak is nevezném, külsőre paradicsom, de az íz nem is hasonlít a megszokotthoz.
 
Oyster: a Cityfood csak az egyik nagy heti kiszállító cég, és gondolom, talán nem is a legnagyobb. Alapvetően az akarat érezhető, tegnap átnéztem a Gastroyal étlapját (készülve a következő hétre), és nekem a Cityfood valahogy jobban tetszett az ételek sokaságát és választékát figyelembe véve.
Ha nem úgy döntünk, hogy ugyanazt a menüt esszük végig a héten, hanem szemezgetünk előzetes ismereteink (a szószos kajáik jók, a levesek nem rosszak, a frissensültek semmilyenek, stb.) alapján biztosan jobb összkép alakulhatott volna ki.
Azonban a teljesítmény igen hullámzóra sikerült, voltak teljesen korrekt kaják, nekem a sajtmártásos csirke, illetve a vörösboros marhapörkölt néhány falatja, de alapvetően sajnos elég alacsony szinten mozgott a magyar kulinária rögvalóját behozva az irodába.
Néha már szinte hihetetlennek tűnő problémák merültek fel, de ezek lehet, hogy csak a „gyártási’ technológiából fakadtak, mindenesetre nagyon kíváncsi vagyok, hogy a többi hasonló heti menüvel operáló cég mire lesz képes ezek után.
 
 

Étel 1
Étel 2
Napi átlag
Malacsült, párkáp, sósburg
Brassói
3
Vörösboros marhapörkölt, túrós csusza
Pulykamell dijoni mártásban, jázminrizs
4,2
Grillezett csirkemell, tejszínes sajtszósz, vegyes köret
Fűszeres tarja, tepsis burgonya
3,7
Tárkonyos pulykaragu, rizs
Ínyenc csirkemell
2,8
Heti átlag
3,425

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaebed.blog.hu/api/trackback/id/tr772454852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása