HTML

"Élet a műanyagdobozban" - ízek_színek_szagok

Ma ettünk egy ebédet az irodában...vajon mit, milyet, honnan, mennyiért?

Így pontozunk mi

Szubjektíven, laikusan, érzelmi alapokon nyugodva. 0-tól 5 pontig Ár-érték aránya (0 - nem érte meg; 5 - soha jobbat) Kiszállítás gyorsasága (0 - éhen haltam; 5 - letettük a telefont és ettünk) Csomagolás (0 - nyakig leveses; 5 - légmentes) Étel minősége (0 - ááááhhhhh; 5 - nagyanyáink elbújhatnak) Étel mennyisége (0 - mégmégmég; 5 - még most is emésztek) Ezeket utána súlyozzuk, mivel az étel minősége talán a legfontosabb (0,4-es súly), a többi talán kevésbé (0,15-ös súly)

Friss topikok

  • mogyiscsalamádé: hoho...És ha tudnátok,hogyan készülnek ezek a "finomságok":D Dolgoztam a konyhán, én tudom...nem f... (2010.11.25. 09:39) Nagy Gastroyal TESZT II.

Linkblog

Nagy FoodExpress TESZT II.

2011.01.26. 12:55 oyster

Oyster: betyáros zöldbableves, székelykáposzta

Ikio: balzsamos csirkeszárnyak pirított burgonyával és párolt rizzsel
 
Oyster
 
Most már ki kell térnem arra, hogy háromnegyed 1-kor érkezett meg az ebédünk, ami azért kissé aggasztó. Nem vagyok kőéhesek még 1-kor sem, de mi van, ha valakinek nagyon erős a bioritmusa, és leesik a vércukra délben, és nincs mit ennie???
 
A csomagolással megint meggyűlt a bajom, de most kiöntöttem a levest, mivel melegíteni kellett, és normális, kulturált levesfogyasztás zajlott részemről. És ez az anyag meg is érdemelte. Kifejezetten finom leves volt. Tartalmas, finom szalonnával, még csipetkét is tartalmazott. Szinte jóllaktam már a levessel. Olyan menzai jellegűnek tűnt, de az a szokásos menza-egyeníz hiányzott, ami igen pozitív csalódás.
 
Itt meg kell emlékeznem a menü összeállításáról. Furcsának tűnt, hogy egy zöldbableves mellé székelykáposztát adnak. Nem tudom, miért, de mégis, valahogy nekem nem jön össze a kettő. Talán például azért, mert mindkettő elvileg tejfölös, mindkettő zöldséges, mindkettő némileg paprikás. Ezek együtt kicsit talán egyhangúak.
 
 
A leves meglepő teljesítménye után a székelykáposztáról már nem tudok ilyen elismerően szólni. Nem volt különösebb baja, talán egy kicsit savanyúbb, és levesesebb volt a kelleténél, illetve még egy picit hússzegény. A hús amúgy korrekten volt ízesítve, semmi gond nem volt vele. A gyomrom (remélhetőleges) összeszűkülése miatt az adag méretével sem volt gond. A leves után kis csalódás volt a második, de a leves elvitte a hátán a keddi menüt.
 
 
Ikio:
 
Úgy tűnik, másnapra is a címlista végén maradtunk, mert kedden egy kicsit még később érkezett az étel, és a díler nem akarta felhozni, csak leadta a portán a cuccot, ami szintén egyedi jelenség.
 
A keddi menüvel egyértelműen téves irányba fordult a FoodExpress. Lehet, hogy csirkeszárnyat nem lehet nagy tömegben jól készíteni, de akkor kérem, hogy ne is kínálják. Tudom én, hogy mennyire aprólékos pepecselés megtisztítani egy szárnyat. A folyamatot alig lehet gépesíteni, a képzett munkaerő pedig nagyon drága.
 
Lehetnék megértőbb, de mikor kibontom a dobozt, és elsőre a kis tollacskákat látom meg, az rögtön elbizonytalanít. Két lehetőség közül választhat az ember ilyenkor. Vagy levagdalja a szárnyvégekről a felesleges tollazatot és megpróbálja a fűszerezett bőrrel együtt elfogyasztani a szárnyakat, vagy eltávolítja a teljes bőrréteget a tollakkal és ezzel együtt megválik a fűszerek kilencven százalékától is. Én mindkét módon megpróbáltam elfogyasztani, egyik sem volt jó megoldás.
 
3 db szárnyat kaptam, a hús nem volt elég puha, a csontok végéről alig lehetett lefejteni. Rengeteg hulladék maradt a tányéron és komolyan meg is dolgoztatott. Egyszóval semmiképp sem olyan, amilyet az ember az irodában szívesen fogyaszt.
 
Igazságtalan lenne, ha nem írnék a fűszerezésről, mert az alapvetően nem volt rossz, sőt a külön csomagolt „balzsam” kifejezetten jót tett az ételnek, de sajnos ez elveszíti a jelentőségét, mert az egész úgy ahogy volt, rossz. A krumplit nem érte elegendő hőhatás és ropogós maradt a közepe, a rizsnek is volt valami fura főtt mosogatórongyos napközis íze.
Röviden: ez inkább a köszönöm, nem kérem kategóriába sikerült.
 
 
 
SzempontIkioOyster
Ár-érték24
Csomagolás54
Étel minősége24
Étel mennyisége44
Összesen3,42

Szólj hozzá!

Címkék: zöldbab káposzta csirkeszárny foodexpress

A bejegyzés trackback címe:

https://irodaebed.blog.hu/api/trackback/id/tr412615177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása